Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юни, 2024 1:14 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Дек, 2006 10:13 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Преди години една колежка беше правила зелеви сърми, които още не мога забравя. Особеното при тях беше, че в плънката освен ориз, праз лук, кълцано свинско имаше и свинска карантия. Но не помня какви точно субпродукти се слагаха и бяха ли обработени термично предварително. Най-вероятно такава плънка се прави след свинско погребение. :mrgreen:

Ще бъда много благодарна, ако някой има рецепта или даде напътствия. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2006 9:02 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA написа:
... Най-вероятно такава плънка се прави след свинско погребение...
8) Точно в десятката!
Баба ми правеше нещо подобно, с варени бял и черен дроб (оризът е суров, за да не се слепне), а лютата чушка направо е задължителна.

Другият вариант е да направиш сурова смес като за кървавица, но тя ще изтече още докато се опитваш да я завиеш в зелеви листа :roll: Може би, ако преди това напълниш чревца със сместа, ще е по-лесно, но е голяма играчка.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2006 11:55 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
За белия дроб съм съгласна, но варен черен - та той се приготвя най-бързо от всичко, а после и ако варя над час, няма ли да стане на подметка.

Биски, никога не съм правила кървавица или пълнила черва, градско чедо съм. :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2006 1:50 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA, черният дроб трябва само леко да се подвари, иначе ще се разкашка при рязането.
[hide]Пък и като е суров, прилича на съсирек :x [/hide]
Кървавици се правят много лесно - забърква се смес и се пълнят измити черва с помощта на месомелачка и финия.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2006 2:37 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Значи бял и черен дроб.

А какво се слага в кървавицата?
[hide]Само не ми казвай - кръв. :shock: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2006 3:12 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Има и варианти с кръв, иначе нямаше да е кървавица ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB