Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юни, 2024 1:09 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 02 Яну, 2007 8:37 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Съществува ли специална връв за връзване на разни работи, като например нещо такова?

Когато го готвих, използвах най-обикновен конец, усукан на няколко пъти, ама не е работа. Та ако някой знае нещо, нека сподели, моля. Също така и от къде би могла да се закупи тази връв.


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 02 Яну, 2007 8:46 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Нарича се РИБАРСКО ТИРЕ и се продава в кинкалериите - булките го разделят на отделни връвки и плетат Тантели :mrgreen:
Или макара-мечка.
Или конци "Роза" - произвеждат се все още в Казанлък и има всякакви тексове( дебелини).

Всичко гореописано е пресукан памук - няма късане.


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 02 Яну, 2007 9:17 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Доскоро ползвах хирургически конци за външни шевове, но свършиха :-?
Не че ми се е налагало често да ги използвам за мръвки, но вършат работа за какво ли не :mrgreen:

Не знам, откъде могат да се купят, на мен ми ги даваха роднини (не са били крадени, а с изтичащ срок на годност!)


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 03 Яну, 2007 12:29 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Не знам, откъде могат да се купят

От аптеките, както и хирургически ръкавици за белене на луци, чесни и риби /иначе лакът за нокти поема моментално всякакви ароматчета/


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 03 Яну, 2007 8:43 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
biskvitka написа:
Не знам, откъде могат да се купят

От аптеките, както и хирургически ръкавици за белене на луци, чесни и риби /иначе лакът за нокти поема моментално всякакви ароматчета/


E, поне с маникюра нямам проблеми. Благодаря за съветите, ще подиря.


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 03 Яну, 2007 1:08 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Забравих да уточня, че памучните конци се свиват като се мокрят и подлагат на високи температури и така месото допълнително се деформира. Затова се накисват преди употреба в малко гореща вода.

Това сигурно всички го знаят :oops:

Относно маникюра - нямам такъв, пък не използвам и лак за нокти :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 05 Яну, 2007 11:38 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
E, поне с маникюра нямам проблеми.
А, с педикюра как си :mrgreen: ?


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 05 Яну, 2007 11:54 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
А, с педикюра как си :mrgreen: ?


Като орел! (ама без ориз!)


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 18 Яну, 2007 9:09 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Намерих такава връв! И то на най-неочакваното място - в един долап на майка ми. Отварям да търся нещо, и в краката ми се изтърколват девет кълбета най-финна 100 %-ова памучна връв за дантелки, нови-новенички. Веднага секвестирах едно кълбо, което вероятно ще ми стигне до края на съзнателния ми готварски живот.


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 19 Яну, 2007 11:45 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Ное, 2006 3:03 pm Чет
Мнения: 85
Location: София
biskvitka написа:
Забравих да уточня, че памучните конци се свиват като се мокрят и подлагат на високи температури и така месото допълнително се деформира. Затова се накисват преди употреба в малко гореща вода.
Това сигурно всички го знаят :oops:

Имам такива конци /тире/ и ги използвам за какво ли не, ама не се бях замислила, че трябва да се накисват предварително :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Кухненска връв
Сготвено на: 19 Яну, 2007 12:40 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това го знам от времето, когато все още шиех - беше много забавно, когато ушитите от изпран плат неща след пране се набръчкваха по шевовете :twisted:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB