biskvitka написа:
Цвеклото не се бели, преди да се свари, а след това.
Пробвай да го довършиш в тенджерата под налягане, за половин час може и да омекне.
[hide]Не го варя откакто
Раза ме светна за печенето му в микровълнова - там става за 10-15 мин и е много по-вкусно от вареното
[/hide]
Благодаря,
Биски! Явно в предварителното обелване е била грешката. Тенджера под налягане нямаме, а в микровълнестата не сме се сетили да го сложим, щото нали не я ползваме за такива работи...
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
Къде сме сбъркали?
Ами, не спазихте бойкота на гръцките стоки
.
Цвеклото си беше Made in Bulgaria, имаше даже залепен стикер с този новия символ за "Произведено в България", онуй слънчице.
biskvitka написа:
Сега се сетих, колко са големи главичките цвекло? 'Щото ако са над 10 см в диаметър се сваряват по-трудно, пък и на вкус са
Не бяха много големи, колкото юмрук горе-долу.
Kabal написа:
Абе вари се докато омекне...(поне 2 часа) Не трябва да са много големи главите както каза Биски. Много хубаво става като се сложи в бидон за зимата ма трябва да питам бабата как точно го слагаше. Има и варянт да се свари и да се замрази във фризера после само размразяваш в микровълновата.
Едва ли ще тръгнем да си правим зимнина от цвекло, щото все пак не ми е любимият зарзават. Но все пак благодаря,
Кабалчо!