Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юни, 2024 4:45 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Юни, 2005 5:15 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Юни, 2005 11:23 pm Вто
Мнения: 2
1.)Коя е Вашата най-изпитана рецепта за най-обикновен (основен ако мога така да кажа) кекс? Споделете я моля Ви.

2.)По ваши наблюдения има ли разлика във вкуса на кекса ако употребяваме :
олио - масло
прясно мляко - кисело мляко
газирана напитка (в някои рецепти тази съставка не фигурира, а в други да)
И кога кексът става по-хубав?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2005 5:48 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Рецепта за по-обикновен кекс едва ли ще се намери в цялата вселена ;). Той е не само прост за изпълнение, но и доста вкусен.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Юни, 2005 7:29 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей, Deni!

Кексовете стават по-вкусни, когато се правят с масло. Обаче част от маслото може да се замени с олио (до 2/3), а когато котовия кекс горещ се намаже с масло, след това никой няма да разбере измамата ;).
Относно това, какво мляко се използва и дали се слага газирано - това зависи от самата рецепта.
Много е важно съставките да са с еднаква температура, защото в противен случай тестото не се надига.
По принцип е добре човек да се придържа към рецептата, особено в частта за печенето (обикновено там се излагам, но за това виня фурната :twisted:), като се съобразява и с особеностите на фурната си. Ако твоята фурна, например няма функцията 'печене само на горен реотан' или 'само на долен', съответно не можеш да включиш фурната отгоре - просто слагаш кекса да се пече по-нагоре.

На мен обаче най-хубави ми стават кексовете в микровълновата. Там е важно захарта да е добре разтворена, защото иначе загаря и сладкишът става на кафяви точици. Вярно, на цвят са доста по-бледи, но пък стават много по-нежни и въздушни. И се надигат много повече.

Надявам се, в близко време да ни зарадваш с някой твой кекс 8)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB