Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юни, 2024 4:59 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Ное, 2005 2:19 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Как се осолява паламуд? Този въпрос ми зададе жител на морската столица и аз само препредавам, но ако някой има инфо по въпроса, моля да помогне.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 3:11 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Ами със сол...или със силна саламура. :lol: Чувала съм, че я слагат в качета, а след като се осоли се съхранява в чист зехтин...
Защо жителят на морската столица не иде някъде съвсем близо до него, дето са баш рибарите и после да дойде да напише във форума една автентична рецепта?
[hide]А ако иска тук да прочете как се прави 1-2 или сельодка... На мен лично ако ми изпадне отнякъде пресен паламуд бих действала като с херингата.[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 3:40 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Надя написа:
Защо жителят на морската столица не иде някъде съвсем близо до него, дето са баш рибарите и после да дойде да напише във форума една автентична рецепта?
Това не мога да кажа, но предполагам, че щом се обърнал към мен явно си има причина да не го направи. Другото предположение е, че става въпрос за нещо като осоляване подобно на чироз и съпътстващата технология на консервиране, а не просто слагане на сол върху рибата.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 10:26 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
MR.LAZY написа:
Как се осолява паламуд? Този въпрос ми зададе жител на морската столица и аз само препредавам, но ако някой има инфо по въпроса, моля да помогне.

Дано Солен паламуд му свърши работа на твоя човек - на мен ми хареса много, но пресен паламуд рядко ми попада.

Иначе Надето е права, че рецептата на Крис Сьомга 1-2 (Финландия / мезе за водка) е иделна за целта.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 10:35 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
to4ica написа:
Дано Солен паламуд му свърши работа на твоя човек - на мен ми хареса много, но пресен паламуд рядко ми попада.
Това трябва да е, много ти мерси.

to4ica написа:
Иначе Надето е права, че рецептата на Крис Сьомга 1-2 (Финландия / мезе за водка) е иделна за целта.
Не се съмнявам, но човека търси осолен паламуд. Иначе непременно ще му предам и рецептата на Крис.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB