MR.LAZY написа:
Значи вероятно има разлика и който знае изпитана мексиканска тортия да я каже веднага.
Здравейте,
Специално в САЩ под мексиканска тортия се разбира нещо по форма като нашите палачинки, но печени на плоча от двете страни без мазнина. Тестото е елементарно - брашно бяло или царевично, вода и малко сол. Ползват се като хляб. Може да им се сложи плънка и се получава нещо като сандвич. Поставени във форма подобна на голям черпак, и после изпържени или изпечени могат да бъдат напълнени със салата или нещо сготвено.
С тортияс може да се правят супи, лазаня и други.
Това е от сайта на американския готварски канал:
http://web.foodnetwork.com/food/web/encyclopedia/termdetail/0,7770,724,00.html
Тук има рецепта за царевични тортияс:
http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,,FOOD_9936_2595,00.html
Ако искате по-късно мога да я преведа.
Ето как изглежда
Тук са като сандвичи
[url=http://washington-state-magazine.wsu.edu/user_pics/374x225_tortilla-soup_lg(3).jpg]Супа[/url]
Модерен начин за печене