Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 24 Юни, 2024 3:59 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Мар, 2006 5:58 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Както се подразбира от заглавието на темата, интересува ме кои марки мед си купувате обикновено. Тези, които си го взимат от човек, моля, да не отговарят. Знам, че понякога това е най-добрият вариант, но се налага да си купя от магазинната мрежа.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 7:23 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
"Оберон Х" ООД заради грамажа 250 г и зашото бутиклата е с биберон отгоре.. което прави меда полесен за ползване и дозиране.
[hide]е има и домашен и акациев купен.. да ги снимам ли?[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 7:57 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
marabu написа:
"Оберон Х" ООД заради грамажа 250 г и зашото бутиклата е с биберон отгоре.. което прави меда полесен за ползване и дозиране.
Което ме навежда на мисълта, че е доста течен и това е една от причините, поради които се отказах да си купувам купешки мед.
marabu написа:
[hide]е има и домашен и акациев купен.. да ги снимам ли?[/hide]
Тц.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Мар, 2006 12:10 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Бащата на един приятел е пчелар. Скоро си купихме мед от него и ЗМ казва, че бил много добър. Да поръчам ли за вас?


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Мар, 2006 12:58 pm Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Всичкият мед, който се продава по магазините е мешан с гликоза - пише си го на етикета - до 40%, затова и толкова добре тече.
Освен това е пастьоризиран, което не го прави по-малко вкусен, но вече не е мед, а шекерлия сироп.
Рeцепти с мед
Магазини за мед


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Мар, 2006 1:04 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Засега не. Чакам едни съседи да се върнат от село и ще взема от тях. Ако не стане, ще ти се обадя. Благодаря за предложението.

10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Мар, 2006 12:39 am Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Няколко години се занимавах с износ на мед за ЕС, сещате се що изследвания са ми минали през ръцете... Това, което се продава в нашата магазинна мрежа, не минава през изследванията, които се изискват в ЕС, примерно за употреба на антибиотици и следи от тях в пчелните продукти. Най-чист е медът на "Булмед", "Оберон" са мошеници и навредиха много на бг износа. Ако купувате от малък производител, търсете захаросан /глюкозата не се захаросва :) /. Не вярвайте особено на редките видове мед от едно растение, който се продава значително по-скъпо, напр. акациев, у нас 90% от меда е полифлора /в това няма нищо лошо впрочем/. Манов мед изобщо не купувайте, освен от близки приятели, освен ако не искате да се сдобиете с буркан гъст карамелов сироп /това важи особено за продавачите в с.Гинци и наоколо, които имат дългогодишни традиции да примамват запътилите се към Петрохан с пирамиди карамел край шосето/. Хубав мед от случайни крайпътни продавачи може да купите в района около с.Рила и по пътя от Асеновград към Смолян.
По пазарите в градовете златното правило си остава млечно жълт цвят и напълно захаросано съдържание /за да не се захаросва, чистият пчелен мед минава през сложна термична обработка в едни ужасяващи машини, с които пчеларите не разполагат/, тип многоцветен. И още едно напомняне ;) - ако изпращате някой по-неопитен да ви купи мед, осветлете го, че боров мед по пазарите наричат желето от борови връхчета, което е много вкусно, но е съвсем различен продукт.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Мар, 2006 2:02 am Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Точно!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 12:23 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
След такъв изчерпателен коментар от страна на То4ката май яма какво да допълним. Аз иначе си купувам мед Пълхутев и ми е интересно добър ли е?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 2:38 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Jasen написа:
...мед Пълхутев и ми е интересно добър ли е?


Добър е. Той е един от първите, който направи модерна фабрика за преработка в Ст.Загора по прогама на Кеърбек. Един от най-големите износители е. Но цените му са високи.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 2:57 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Аз дори не се заглеждам по етикета :oops:

"мед Пълхутев " дайте снимков материал да видя това какво и да го търся при нас


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 8:02 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
marabu написа:
"мед Пълхутев " дайте снимков материал да видя това какво и да го търся при нас
Заповядай


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 8:33 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Благодаря :)


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Мар, 2006 7:47 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
И аз съм доволен! Благодаря :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB