Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юни, 2024 4:18 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 22 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Дек, 2006 5:39 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Окт, 2006 10:42 pm Нед
Мнения: 87
Location: софия
Имам молба някой ако знае как е правилно да ми пише, че ми писна; на жулиен; на кубчета или на филии. благодарим предварително.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Дек, 2006 11:26 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аз ги режа на филийки, ама не много тънки. После ги редя на пластове - един пласт патладжани (сурови), един пласт кайма, един пласт картофи и т.н.

Според мен мусаката с картофи на кубчета е мързеливият вариант.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Дек, 2006 11:34 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
После ги редя на пластове - един пласт патладжани (сурови), един пласт кайма, един пласт картофи и т.н.
Гръкофил :P.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 11:11 am Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Ми, оригинала е на филии, щото трябва и леко да се позапържат преди да се нареди мусТаката :mrgreen:
Обаче тогава трябва да се нареди на пластове.
Ако са на кубчета, сместа лесно се разбърква и подравнява.
Правил съм и на жулиен - направо както излизат от Вьорнера - пак става.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 11:49 am Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
После ги редя на пластове - един пласт патладжани (сурови), един пласт кайма, един пласт картофи и т.н.
Гръкофил :P.


По-скоро туркофил, щото мусаката май е турска манджа.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 12:37 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Окт, 2006 10:42 pm Нед
Мнения: 87
Location: софия
много ви благодаря за всички рецепти и мнения, но спорът е друг: кое е правилно на филии, на кубчета, на жулиен, най -бързият начин; кое най- вкусният и най-правилният т'ва е спорът между мене и шефа ми.


Last edited by гоце on 15 Май, 2011 11:43 pm Нед, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 1:08 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
гоце написа:
кое наи фкусният и наи правилният

Най-правилният е най-фкусният, Гоце, а най- Фкусният е въпрос на фкус :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 4:17 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Окт, 2006 10:42 pm Нед
Мнения: 87
Location: софия
to4ica написа:
гоце написа:
кое наи фкусният и наи правилният

Най-правилният е най-фкусният, Гоце, а най- Фкусният е въпрос на фкус :-?
не ми се сърдете за правописа, още си пляскам по македонски некоя дума, моля ви, иначе е смешно наистина- фкусно, благодаря за забележката


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 4:58 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ако картофите се запържват предарително, се режат на филийки, а ако ще се слагат сурови - на кубчета. (Накратко обобщавам :mrgreen:)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 5:29 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Аз ги режа на парченца, чисто и просто, като за пюре, но по-дребнички и малко по-естетични. Единственото, което запържвам/задушавам е каймата. Веднъж правих и на кръгчета, че Куцопилев поиска. С леко снизходително отношение поради гръкофилското естество на мусаката с кръгчета :lol:
На парченца си е най-хубаво за мен :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 6:25 pm Нед 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Извинете, че пак забравих да пусна рeцептата за мусака в нова тема :oops:


Last edited by yosif on 17 Дек, 2006 7:43 pm Нед, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 17 Дек, 2006 6:55 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Чудех се дали да се обаждам, щот не знам дали това е най-правилният начин, но нашенската си мусака / без патладжани / я правя като баба ми - картофите, нарязани на много дребни кубчета задушавам с нарязан лук, 2 - 3 с л вода, слагам подправките и изключвам котлона. Тогава добавям кайма, разбърквам, т.е. каймата си остава сурова и прехвърлям в тава. Така накрая порцийте не се разпадат.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Дек, 2006 5:38 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 11 Окт, 2006 12:26 pm Сря
Мнения: 85
Location: София
Алеко написа:
Аз ги режа на филийки, ама не много тънки. После ги редя на пластове - един пласт патладжани (сурови), един пласт кайма, един пласт картофи и т.н.

Според мен мусаката с картофи на кубчета е мързеливият вариант.

Точно така я приготвяше баба ми, ама аз карам по мързеливия вариант.А много приетели дори не бяха чували, че се слагат патладжани на мусаката...Ако трабва да съм честна,мусаката не е от любимите ми ястия...


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2006 1:09 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Пропуснали сте само варианта с пюрето.Мусаката на кубчета си е класика.Моя мъж-дето разбира от готвене,ама друг път-не признава други варианти.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2006 4:12 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
гоце написа:
to4ica написа:
гоце написа:
кое наи фкусният и наи правилният

Най-правилният е най-фкусният, Гоце, а най- Фкусният е въпрос на фкус :-?
не ми се сърдете за правописа, още си пляскам по македонски некоя дума, моля ви, иначе е смешно наистина- фкусно, благодаря за забележката

Ох, Гоце, въобще не го приемай като забележка - тук доста често си пишем така за по-весело - обърни особено внимание на постовете на Алеко :mrgreen: Не беше забележка към теб или нещо свързано с правописа!
А, разбрахте ли се с шефа най-накрая?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2006 4:24 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Ох, Гоце, въобще не го приемай като забележка - тук доста често си пишем така за по-весело - обърни особено внимание на постовете на Алеко :mrgreen: Не беше забележка към теб или нещо свързано с правописа!


Моля, моля! Какво искате да кажете, госпожо?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2006 5:29 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Че вероятно си неграмотен :P.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2006 7:15 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Моля, моля! Какво искате да кажете, госпожо?

Ми ти го въведе туй и глей сеа кво става - хората на мен се сърдят :roll:
Обаче като гледам и аз каква дума съм изпраскала - "постове" - направо съм рекордьорът на деня. Знайно е, че Алеко с никакви постове не може да бъде свързван, никога :P


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2006 7:34 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Окт, 2006 10:42 pm Нед
Мнения: 87
Location: софия
to4ica написа:
Алеко написа:
Моля, моля! Какво искате да кажете, госпожо?
Ми ти го въведе туй и глей сеа кво става - хората на мен се сърдят :roll:
Обаче като гледам и аз каква дума съм изпраскала - "постове" - направо съм рекордьорът на деня. Знайно е, че Алеко с никакви постове не може да бъде свързван, никога :P
няма проблем. весели празници на всички. много здраве.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Дек, 2006 8:47 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Знайно е, че Алеко с никакви постове не може да бъде свързван, никога :P
Ааа, не е вярно! Всяка вечер застъпвам на пост до масата!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2007 11:42 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Всяка вечер застъпвам на пост до масата!
И както казва Еднокракия "хапваш между всеки две яденета".


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Яну, 2007 11:58 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Да! Което ми напомня, че трябва да сложа нещо в устата между вечерята преди малко и закуската утре заран.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 22 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB