Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юни, 2024 2:40 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 17 Яну, 2007 8:21 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Дек, 2005 6:43 pm Вто
Мнения: 5
здравейте,
иска ми се да си сготвя заек /за Ивановден по старому/ ,но повечето рецепти в нет-а са за яхнии и тем подобни дето заека трябва да е на парчета .. ,а аз съм се замислил да го изпека в плик /ако се събере де :)/ -та ще се радвам да ме посъветвате с какво е най удобно да го подправя ,а и дали да му сложа ориз ,гъби и моркови в корема ,че иначе няма да има кой знае колко за ядене ;-)
..засега съм се спрял на вариант да го накисна за 12часа във едно пласмасово вино дет залежава в нас , после да го намажа с горчица /и малко мед може би/ чудя се дали да му сложа и малко сметана /струва ми се че го имаше като вариант в една рецепта ?!/..


 Profile  
 
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 17 Яну, 2007 8:29 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Здрасти, Ванка и добре дошъл! Гледам, че си отдавна тук, ама си падаш малко срамежливец, що ли че не си писал до сега?

Относно зайо: Това с меда и горчицата ми хареса. А защо не пробваш да го напълниш с кестени? То верно сега трудно ще намериш, ама... Като идея само ти го давам.


 Profile  
 
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 17 Яну, 2007 8:47 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Дек, 2005 6:43 pm Вто
Мнения: 5
Здравей, ..то кестени :)) -много яко ..в събота ще се поразходя по големите магазини да видя дали ще намеря ..,а те дали няма да се разкашкат в стомаха му ? ..и май аз въобще не съм готвил кестени ..ще се позаинтересувам и ако намеря на пазара ще пробвам ;-)

..и да! ..не съм писал много много ,но ако заека се получи ще го опиша подробно ;-)


 Profile  
 
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 17 Яну, 2007 8:52 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ванката написа:
Здравей, ..то кестени :)) -много яко ..в събота ще се поразходя по големите магазини да видя дали ще намеря ..,а те дали няма да се разкашкат в стомаха му ? ..и май аз въобще не съм готвил кестени ..ще се позаинтересувам и ако намеря на пазара ще пробвам ;-)

..и да! ..не съм писал много много ,но ако заека се получи ще го опиша подробно ;-)


Няма да се разкашкат, не бери грижа! Трябва леко да ги свариш преди да ги сложиш в търбуха на зайо. И - естествено - да са обелени. Щото после шлюпките леееекинко нагарчат. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 17 Яну, 2007 10:02 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей, Ванка!

Това със залежалото вино не е добра идея, ако не става за пиене, ще развали яденето :-?


 Profile  
 
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 18 Яну, 2007 7:34 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Дек, 2005 6:43 pm Вто
Мнения: 5
Quote:
Здравей, Ванка!

Това със залежалото вино не е добра идея, ако не става за пиене, ще развали яденето :-?


Здравей, biskvitka!
.. то виното не е залежало -просто е некво евтино ,купешко ,пласмасово вино.. друг е въпроса ,че незнам дали има вино въобще в тая смес :oops: ,а не ми се фърля :(
..но наистина ще го пропусна за зайчето -мерси за съвета ;-)


 Profile  
 
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 20 Яну, 2007 10:56 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
За див или питомен заек става дума. И най-добър става ако е цял шпикован (тъста с това ядене е прилъгал тъщата) ако се интересуваш ще питам за точната рецепта за да не импровизирам сега. Другия начин е на яхния (която става превъзходна) но мойте познания са предимно за диви зайци, щото за ко да харчим пари за зайци като толко мно'о се разхождат.


 Profile  
 
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 20 Яну, 2007 5:59 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Kabal написа:
...но мойте познания са предимно за диви зайци, щото за ко да харчим пари за зайци като толко мно'о се разхождат.
И ловец съм, и рибар съм :P.


 Profile  
 
 Рецепта: Цял заек?
Сготвено на: 20 Яну, 2007 6:13 pm Съб 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Заекът се приготвя аПЦИлютно също както пиле :mrgreen:
Оба-че. Наоколо в тавата могат да се сложат зеленчуци и гъбки - същите като в пълнежа.
Нещо не се трае със зеления боб и доматите.
Зелени джанки едва ли ще се намерят сега, но са коронен номер за плънката.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB