Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юни, 2024 4:06 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 26 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
Сготвено на: 26 Апр, 2007 10:49 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Апр, 2007 10:41 am Чет
Мнения: 9
Хора, помагайте!

Ситуацията е следната:
1/ Гаджето идва към 6(т.е. аз трябва да я взема към 5)
2/ Фурната не работи, но имам котлони и сандвичопек
3/ Имам свински пържоли
4/ Не знам какво да ги правя

Хубавата новина е, че гаджето е момиче и няма да е така драма, но ми се щеше да се проява като домакин.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 10:58 am Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Забъркваш олио, червено вино и червен пипер до гъстичка каша.
Омацваш здраво пРЪжолите без да ги трепеш с чук или с к'вото, че да останат сочни.
Слагаш ги на сандвичопека( нали е с реотани само отгоре?) и по някое време ги обръщаш.
Тая смес не позволява сока на месото да изтече и мръФката да стане гьон - дава хубава коричка.
Никаква сол предварително!!!

Тоя пиниз масово се използва от продавачите на печени пилета в ония големи витрини по улиците, било на ток или на газ.

П.П. Ако сандвичопека е за затворени сандвичи, форматираш пържолите без кокал да се събират в него, капваш малко мазнина и вино в клетките, слагаш пържолите и го забравяш докле заухаят на готово - няма да се пресушат, но може да ги нагледаш и да добавиш малко вино, мазнината няма къде да избяга.
Турските двойни скари работят точно така, само че имат отливник за излишната течност.

Беее, ако ти дърпа добре абсорбера, изчисти хуууубаво котлона, натъркай го с глава лук срязана по екватора, мацни маааалко олио и ги мятай. Котлонът се загрява на макс и после се намалява една степен надолу, а за 12-степенните - три надолу. Същото може да сториш с дебела тенджера или тиган, ако не ти се цапа котлон.

Може да си направиш експеримент с малко парче месце, както ка ще се получи по-по-най :mrgreen:


Last edited by yosif on 26 Апр, 2007 11:06 am Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 11:05 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Май, 2006 8:42 pm Нед
Мнения: 45
Предлагам ти любимите ми :) :oops: :) задушени пържолки с гъби


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 11:20 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошъл, newsmonster!

Още едно предложение: пиперен стек

Каквото и да приготвиш за дамата, не забравяй салатата, че съвременните мацки много обичат зелении 8)

Сигурна съм, че ще я смаеш! Успех!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 11:59 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Апр, 2007 10:41 am Чет
Мнения: 9
Това, че обичат да пасат ми е добре известно :cry: , но не ми е ясно как се правят салатаи.

Ще разгледам някоя друга рецепта. А ако знаете нещо лесно с по - малко продукти свиркайте.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 12:14 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Тук описах как се прави салата.
Тази е с малко повече продукти, но е много хубава 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 1:04 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Добре дошъл, Новинарско Страшилище!

Неволята учи, а перспективата да се изложиш пред някоя мадама е голяма неволя. Така че дерзай и питай, тук си на точното място в точното време.

Ама после да кажеш как е минала вечерта! Дали е имало :YY: , :dinner: , и т.н.

А като се стигне до :mar: , ще чакаме покана. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:01 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Апр, 2007 10:41 am Чет
Мнения: 9
Ами правих една салата от краставици, вино, олио и т.н. и счупих бутилката.
Да полудее човек. 30 минути я събирам. Това просто не беше човешко, а сега ще трябва да ходя да купувам нова за пържолите.

Знаете ли какво направих за предястие. Картофено пюре и обелих и нарязах маслини(фреска) и ги пасирах в картофеното пюре. Всичко стана като пастет.

Мисля довечера да взема хлебчета, на две, да им махна мекичкото, леко да ги запека на сандвичопека и да ги напълня с това. Какво ще кажете.

Сега отивам за вино. Ааааааааааааааааааааааааааа $##%@$%@$%#


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:03 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Абе къде ще си играе човекът да реже салати, не му стигат пържолите. Според мен е достатъчно като гарнитура да й резнеш един домат на полукръгчета, половин краставичка на пръчици и две репички на колелца. Може да боднеш малко магданоз за ефект. Ако сложиш и по едно резенче лимон на всяка пържолка, ще е още по-шик. Успех!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:31 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Апр, 2007 10:41 am Чет
Мнения: 9
Абе аз салата вече я надробих. Проблема е, че стана сладка. И то нормално при положение, че има пудра захар.

А за десерти има ли разни лесни и бързи работи?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:38 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 12:15 pm Пет
Мнения: 43
Location: София
Тая тема майтап ли е некЪф :roll: :roll: :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:41 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Апр, 2007 10:41 am Чет
Мнения: 9
Не. Намерих една рецепта тука по форума. И не е лоша. Само дето затрих линка.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:42 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Альооо! Ти да не ни бъзикаш нещо, а? Или наистина си сложил пудра захар на салата, която си надробил още от сега, при положение, че ще я хапвате чак довечера? :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:45 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Апр, 2007 10:41 am Чет
Мнения: 9
Ами не. Нещо съм усрал според вас ли? Ако е така казвайте как да го оправям. В рецептата пишеше:

2 с.л. Пудра захар
1 с.л. Олио
3 с.л. Бяло вино(аз сложих червено)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 2:57 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 12:15 pm Пет
Мнения: 43
Location: София
newsmonster написа:
Ами не. Нещо съм усрал според вас ли? Ако е така казвайте как да го оправям. В рецептата пишеше:

2 с.л. Пудра захар
1 с.л. Олио
3 с.л. Бяло вино(аз сложих червено)

Кат' смени виното карай на ред, нема се излагаш :P
пише пудра захар, що я сложи?
менкай я с пудра сол :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 3:05 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Всичко е точно, само че салатата е корейска.

Ако можеш, позамий я малко и я остави в хладилника, преди сервиране я посоли (но не с 2 с.л. сол).
Краставицата обаче ще омекне :roll: .

За десерт - вземи някакъв сладкиш от магазина или плодове.

Надявам се девойката ще оцени усилията ти ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 3:15 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Апр, 2007 10:41 am Чет
Мнения: 9
Тука пробвах как ще станат пържолките на едно парче. Поне с това се справих по - добре.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 3:29 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Я стига готви, че ще развалиш на девойката формите. Почини си малко, ароматни пръчици, цветя, едно-друго...


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 4:02 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 12:15 pm Пет
Мнения: 43
Location: София
to4ica написа:
Я стига готви, че ще развалиш на девойката формите. Почини си малко, ароматни пръчици, цветя, едно-друго...

Що му чипите хатъра на чиляка ся не моа разбера :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 4:16 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Леле братче, ти си яхнал метлата, определено :mrgreen: Стискам палци, всичко да се оцени, обаче бих ти предложила да оставиш пюрето извън хлебчетата, няма за кво да се престараваш.
Успех!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 5:10 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
to4ica написа:
Почини си малко, ароматни пръчици, цветя, едно-друго...


Не си подстрекател, нали.

Щото ако чилякът и с тях се справи, както с готварските продукти.... :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2007 1:50 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Апр, 2007 10:41 am Чет
Мнения: 9
Мерси за съветите. Всичко мина супер. Салата не я сервирах, но скалъпих някаква гарнитура.

И пак благодаря за отзивчивостта.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2007 8:38 am Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Браво!


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2007 9:17 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Супер, продължавай в същия дух! Нали знаеш, следващият път винаги е още по-добре ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Апр, 2007 9:19 am Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Важното е нещата да стават с мерак 8)

Иии... можеше да изчакаш с отчета до сутринта :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 26 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB