Как само те разбирам! По същатa причина посрещнахме новата година с трапеза-бюфет. Ако ти и семейството сте любители на рибата препоръчвам пущена риба и хайвер. Верно че е малко скъпо, но малки дози ще свършат работа, това са храни с силен вкус и съвсем малко количество стига. А и е лесно за сервиране: купуващ 2-3 вида нарязана риба подреждаш красиво с стръкчета копър и резанчета лимон и лук,и поднасяш с два три вида(бял, типов, черен) нарязан хляб, добави масло и крема сирене. В малки купички (например за сладко) добавяш различни видове хайвер.Много изискано! Всеки може бързо да си направи гурме сандвич. Разбира се, ако имаш време, можеш да приготвиш сандвичите сама. Можеш да добавиш и блюдо с френски сирена и кашкавали (ако харесваш)!Мммм!
Ако не харесваш риба, пак има много възможности да впечатлиш семейството и изненадаш любимия. Пробвай салса, гуакамоле и тортия чипс. Салсата се прави с домати (три големи), лук(зелен (2-3 стръка и кромид 1/4 глава) ена малка връзка магданоз, олио или зехтин, сол и черем пипер. зеленчуците се режат на дребно и се объркват с подправките. с чипса се загребва като с лъжичка от салсата. Рецепта за гуакамолета има в форума. Много е добре и със сметана снежанка.
Можеш да направиш италианска Брушета. Запечени сандвичета с домати и зехтин(малко прилича на циганска баница). Мойта рецепта е : взимам от моя любим хляб с маслини и розмарин (всеки хляб става , но ако исползваш по-специален става...хмм специално, препоръчвам франзела) нарязвам на тънки филийки, големите режа на две, редя на тава и поливам с зехтин,(важно е да е зехтин за да има италиански гурме привкус, олиото ще простее). Във купа режа домат , 5-6 сръка магданоз и 2-3 листа пресен босилек, щипка сушена чубрица, черен пипер,малко биало саламурено сирене. с лъжица слагаш по малко от сместа на всяка филийка и запичаш в фурната за 10-15 мин. Много е вкусно!