daniela_jd написа:
Имам половин кг патешки филенца, кажете как да ги приготвя.
Като пилешко филе (бялото месо). И гъската, и патицата са с много натрупани мазнини и лой, но самото им месо е сухо, особено бялото.
Всяка рецепта, в която има пилешко бяло месо ще подхожда.
Мога да ти подхвърля една идея - защо не ги направиш на големи сърми с кисело зеле.
Освен зелевите листа, за тази рецепта ще ти трябва известно количество бекон, пресен или пушен, нарязан на много тънки, но широки ивици, в които да увиеш патешките филенца, разбира се, като прецениш колко голямо парче или няколко малки парченца от филето да сложиш. Според мене, най-добре ще стане с наерязани по-малки парченца от филето. Освен парченцата филе можеш да добавиш и малко луканка, суджук, бабек или шпеков салам, нарязан наситно. По принцип тук не вървят особено подправки, но можеш да пробваш с малко количество чубрица или джоджен, което повече ти е любимо по вкус. Лично аз бих добавил като подправка настъргана лимонова кора, ще придаде много свежест и ще олекоти като цяло вкуса. Мисля, че би подхождало и малко количество лапад и/или спанак, също с цел облекчаване и придаване на по-пролетен елемент.
Успех в комбинирането!