chipilov написа:
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали някаква рецепта за бели бъбреци? Порових се в интернет, но не намерих нищо приемливо. За да не се получи объркване - въпросът ми е за бели бъбреци (тестиси), а не за обикновени, както често се бърка. Доколкото знам, киснене в марината не е необходимо, тъй като белите бъбреци не миришат неприятно, за разлика от бъбреците.
Благодаря ви предварително
Принципно се изкисват известно време във вода с оцет. На определени видове животни и особено в период на разгоненост, възможно е да имат по-специфична миризма. Овчи, кози, например.
Аз съм пържил и варил бели бъбреци, много са вкусни. На манджа не съм ги правил, нямам опит.
Според мене леко сварени, нарязани на филийки (ако са достатъчно големи), оваляни в брашно и изпържени. Или панирани в патафри с повечко черен пипер.