Hard_life, не се шашкай, тортата ще стане прекрасна!
Шоколадът се оцветява още докато е разтопен, обаче боята ще трбва да рзтвориш не във вода, а в малко масло или да сипеш направо с клечка за зъби от прахчето.
За да не се пресече шоколадът, той се разтопява на водна баня и е много важно да не попадне вода в него.
Сега обаче се замислих, колко труд, време и пари ще хвърлиш, без да имаш голям опит и необходимото оборудване за шоколада...
Хрумна ми друга идея: да ползваш готови бисквити (или да направиш нещо по-лесно), които да покриеш с глазура от 1 с.л. кондензирано неподсладено мляко, 75 г пудра захар и няколко капки боя.
За писане и рисуване на фини линии аз използвам разтопен
черен шоколад, който наливам в корнет (фуния от хартия за печене). Отворът на фунията е около 2 мм, иначе става прекалено дебел надписът. Трябва да се работи бързо, ако е студено.
Ето
тук се вижда, колко криви и грозни стават рисунките, като се втвърди шоколадът ("рисувах" на балкона през зимата).