Продукти:
300 гр.кисело мляко
150 гр.царевично финно смляно брашно
150 гр.пшенично брашно
100 гр.кашкавал
100 гр.масло
50 гр.сирене
2 яйца
100-150 гр.варена царевица /или стерилизирана/
2 стръка зелен лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 с.л.захар
2 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.сол
1/2 ч.л.сода бикарбонат
Приготвяне:
Киселото мляко се разбърква със содата бикарбонат. Двете брашна се смесват, добавят се бакпулвер, захар и сол и се разбъркват добре.
Яйцата се разбиват, в тях се налива киселото мляко и постепенно се изсипва брашнената смес. Разбива се добре.
Почистените от семето чушки се нарязват на малки кубчета. Маслото се поставя в тава с диаметър 25 см. и се разтопява.
Царевичните зърна и половината чушки се разбъркват с брашнената смес, наливат се 3/4 от разтопеното масло, добавя се наситнения лук. Разбърква се и се излива в тавата с останалото масло.
Питата се поръсва с настърган кашкавал и сирене. Отгоре се разпределят останалите чушки. Пече се 20-25 мин.при температура 180 градуса.
Рецептата взех от Бон Апети и останахме очаровани от прекрасния вкус.
Пробвайте и вие. Добър апетит.
|