Необходими продуктиМая, колкото орех
1 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. вода
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
2 яйца
250 г сирене
1 ч.ч. мазнина
около 1 кг брашно
Начин на приготвянеОт маята, млякото, водата, 1 яйце, 1 белтък, солта, захарта и брашното приготвяме тесто. В моя случай тестото го приготвя пекарната, аз само й помагам в началто, че се озорва с 1 кг брашно
Правят се 5-6 топки, престояват 15 мин. Всяка топка се разточва с големината на тавата, маже се обилно с мазнина и натрошено сирене. Аз използвах олио, но предполагам, че с масло ще е още по-вкусно. Слагат се една върху друга. Навиват се на руло, усукват се и се издърпват, докато рулото стане достатъчно дълго. Навива се на охлюв, маже се с жълтъка, втасва и се пече.
Рецептата е на Мария Проданова