Маца написа:
...При нас наскоро май се появиха готовите сосове, но ми се струват пълни със всякакви гадости и затова го правя....
Тук се намират много прилични готови сосове, стига да се четат внимателно етикетите. Ако човек няма много време за готвене, спасяват положението.
Между другото, oткрих защо соса се втечни. Говорих с един професионален готвач, които ми каза, че когато се сгъстява с нишесте, на момента става хубаво, но след това не държи гъстотата. Затова за бешамел трябва да се използва само брашно. Ето още един пример, че не винаги трябва да се спазват рецептите мот-а-мо(дума по дума). Може след една година да събера кураж да приготвя отново бешамел, окуражена от позитивния ви опит.
Но сега се готвя да се преборя с редовния си провал в кухнята - козунака. Вече 18 години, упорито се опитвам да спретна истински козунак на конци, които не става твърд на следващия ден, и е сладък, жълт и не загорял. Миналата година най-после се доближих до тъй желания резултат, но все още не съм доволна.