Изтънявам пилешки филенца /ок.0,6кг/ с длан /не ги начуквам с чукче за месо или дръжка на нож!/ и ги мариновам 24 часа в светъл соев сос, настърган джинджифил /или смлян сух/, черен пипер, лим.сок, водка. Овалвам ги в нишесте и ги запържвам леко в масло.
200г боровинки заливам с подсладен вишнев сок от кутия
, колкото да ги покрие и сок от 1/2 лимон. Сварявам ги, като внимавам да не се разварят и да изгубят цвета си. Изваждам половината боровинки и ги отцеждам. Останалото пасирам, добавям 1/2 кубче пилешки бульон, малко светъл соев сос, маслото от пърженето и остатъка от маринатата. Варя, докато се посгъсти.
Слагам по 1 филенце в чиния и заливам със соса, отгоре поръсвам от целите боровинки. Отстрани шприцовам розичка заквасена сметана върху тънка шайба лимон и слагам по 1 зелена и черна маслина. Това е.
Много си я обичам тази рецепта, защото си е моя, мда