СНЕЖНА СУПА
---------------------
Половин килограм картофи
2 яйца
2 с.л. масло
0,5 литър прясно мляко
Няколко филии стар хляб (по-вкусно е когато предварително са препечени)
Сол на вкус
Картофите се обелват, нарязват на едри парчета и се варят заедно с хляба и маслото в литър вода. След като поомекнат картофите се добавя млякото, посолва се и се вари до пълното им омекване.
Внимание : Не се отдалечавайте много много от печката. Млякото има неприятното свойство да прекипява .....
Претрива се в гевгир или се пюрира с миксер и се добавят жълтъците от яйцата. Оставя се за още няколко минути на огъня.
Белтъците се разбиват на плътен сняг и се прибавят малко по-малко към кипящата супа.
Сервира се гореща, поръсена с черен пипер и парче лимон.
|