Продукти: *2 пилешки бутчета (или пилешки гърди) сварени и накъсани на парчета *1 ч.ч. ориз,накиснат предварително *10 червени чушки,опечени,обелени и нарязани на ленти. *1 глава лук,нарязан на ситно *1 морков,нарязан на ситно *сол *черен пипер *магданоз
Приготвяне:
Запържваме добре лука,моркова и чушките в олио.Добавяме добре изплакнатия ориз и разбъркваме от време на време 3-4 мин.Слагаме пилето,наливаме бульона количество по-голямо от нормалното,защото да остане и малко сос.Посоляваме и намаляваме котлона на минимум.Когато оризът е готов,махаме тенджерата и ръсим черния пипер.Ако я оставим на котлона,гозбата може да изсъхне.При поднасяне слагаме магданоз.
Bon Apetit !
|