vivagd написа:
Продукти:1 пакет многолистно тесто,1 ябълка,захар,канела,5 сул.лъж.конфитюр от кайсии или праскови,настъргана лимонова кора,краве масло,пудра захар.
Приготвяне:Разстелете пакета многолистно тесто,нарежете го по дългата му страна на на три ивици,а после на четири,за да получите общо 12 парчета.Ябълката се обелва и се нарязва на тънки ивички,които се овалват в захар и канела.В купичка се разбиват петте лъжици конфитюр с лъжица преварена вода и се смесва с настърганата лимонова кора.Всяко парче се намазва с конфитюра и се прихлупва.Всяка баничка се притиска с пръсти от страни и с остър нож отгоре си прават ивици.Във всеки срез се пъхат пърченца ябълки и се намазва с разтопено масло.Баничките се нареждат в намазана с олио тавичка и се пекът в силно сгорещена фурна.След като се охладят се поръсват с пудра захар.Добър апетит.
Баничките са фантастични!
Направо за конкурс.
Имам един въпрос - конфитюрът точно такъв ли трябва да бъде - от кайсии или праскови, или може да се употреби някакъв друг?
Какво се цели - съчетание на вкусовете и ароматите на ябълката и кайсията или прасковата или нещо друго?