Продукти:
4 яйца
1,5 чаена чаша захар
1 бакпулвер
2,5 чаени чаши брашно
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша вода
1 чаена чаша орехови ядки
ванилия
Приготвяне:
Яйцата разбиваме с миксер и прибавяме постепенно захарта до пълно побеляване на сместа.
Прибавяме олиото и водата на тънка струйка.
Бакпулвера разбъркваме с брашното и прибавяме постепенно.
Получената смес сипваме във форма за кейк намазана с олио и поръсена с брашно. По желание при сипването може да се поръси с какао или конфитюр, сладко. Може и със ситно нарязани сини сливи или стафидово грозде.
Отгоре нареждаме ореховите ядки нарязани на четвъртинки.
Печем във фурна на 180 градуса, като 15 мин. след поставяне във фурната, оставаме да се пече само отдолу и намаляваме на 150 градуса до пълното изпичане.
Леко охладен поръсваме по желание с пудра захар или при сервиране заливаме с лек ванилов крем или сметана.
|