Идеални са за всякакви поводи
ПРОДУКТИ:
205гр Кафява захар
200гр масло
330гр петмез
530гр Пресято брашно
1с.л. Джинджифил
1ч.л. Сол
1ч.л. Сода за хляб
2с.л. Гореша вода
1с.л. Бял оцет
1 Средно яйце
205гр Захар
ПРИГОТВЯНЕ:
Намазваме леко пергаментов лист.
В тежък дълбок тиган смесете кафявата захар,маслото и петмеза.Кипнете сместа на умерено силен огън.Бъркай те през цялото време.
Вдигнете тигана от огъня.Оставете го да изстине 10 минути.
Добавете брашното,джинджифила и солта.Смесете ги добре.
В малка купа разтворете содата във вода.Изсипете я в тигана.
Добаветв одета и яйцата в тестото.Разбъркайте добре.
От сместа направете 5-6см топчици.Оваляйте ги в захар.
Подредете ги на разстояние 2-3см помежду им на пергамента.
Печете ги 15 минути на 150 градуса,докато краищата се запекът.
Общо стават някуде към 48-50 сладки
Приблизителен хранителен анализ на 1 порция: калории 120, белтъчини 1г, въглехидрати 20г, мазнини 4г, холестерол 14mg, натрий 116mg
:ligi: