за тестото
1 ч. вода
1 ч. олио
4 с.л. маргарин
3 ч. брашно
3 ч. грис
1 бакпулвер
за плънката:
1/2 ч. захар
1 ч. орехи (смлени)
1 ч. бадеми (смлени)
1 с.л. сусам
2 ч.л. канела
за сиропа:
1 1/2 ч. вода
1 1/2 ч. захар
2 с.л. лимонов сок
Маргаринът, олиото и водата се слагат на котлон да заврат.
Прибавят се брашното, гриса и бакпулвера.
Получава се меко тесто, което се меси и се разделя на 2 части.
едната част се разстила на дъното на намазана тава, поръсва се плънката и се покрива с втората кора.
Разрязва се на квадрати или ромбове и се пече на предварително загрята на 180° фурна. Като се опече и стане златисто се вади и се залива със студения сироп.
това силно напомня на едни арабски сладки - маамул, дето се правят в едни специални преси, само че е това е много по-мързелив вариант
аз слагам и розова вода в сиропа, ма то е защото съм ADDICTЕD
източникът пак е Анави-то