Тесто:
250 г брашно
125 г масло,
1 жълтък
5 сл вода сол
Крем:
2 яйца
150 г захар
2 к.л. ром или малинов ликьор
125 мл течна сметана
Гарнитура:
500 г малини (пресни или замръзени)
200 мл малинов сок
2-3 листа желатин
Приготвя се тестото като се размесват брашното и солта с омекналото масло, докато стане не трохи, слага се водата и жълтъка и бързо се размесва, докато се хоможенизира. Премесва се 3-4 пъти. Слага се на студено 30 мин. Изважда се 15 мин преди печене.
Фурната се загрява на 200°. Тестото се разточва и се поставя в подходяща форма.Набожда се дъното с вилица. Залива се със разбитире яйца, захар, алкохол и сметана. Пече се 15-20 мин - да се зачерви.
Така изпечения сладкиш се оставя да се охлади напълно. Желатина се накисва във хладка вода и се разтваря в леко затопления малинов сок. Оставя се да се охлади до получаване на много гъст сироп. През това време подредете малините върху сладкиша, без да размръзявате, ако не са пресни. Намажете внимателно със заливката, а остатъка полейте равномерно. Трябва да престой поне 1 час на студено, преди сервиране.