Класически начос
малко зехтин
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
2 скилидка чесън, нарязан на ситно
500 грама смляно телешко месо
малко чили на прах
риган
1 ч.л. захар
300 грама отцеден боб от консерва
200 грама царевица от консерва
200 грама доматено пюре
2 с.л. изцеден сок от лимон
Царевичен чипс
Настърган чедър
Заквасена сметана
Загрейте мазнина в тиган, поставете чесъна и лука и задушете/ Добавете телешкото и изпържете до кафяво, добавете подправките. Добавете боба, царевицата и доматеното пюре. Добавете лимоновия сок и добавете още сол и черен пипер на вкус.
Покрийте чинии с царевичен чипс, отгоре сложете от сместта и гарнирайте със сирене и заквасена сметана.
|