1 кг говеждо месо от заден бут
1 с л брашно
1 ч л кафява захар
1 с л стафиди ( по желание )
5 средни глави кромид лук
300 мл бира Гинес или друга тъмна бира
8 резена бекон
30 г мас
2 - 3 с.л. магданоз, нарязан
1 кора бутер тесто
Нарежете месото на кубчета, оваляйте ги в брашното, смесено с подправки - сол, черен пипер и го запържете докато покафенее в маста, заедно със ситно нарязания бекон. Сложете месото в тава.
Обелете и нарежете лука, запържете го да златисто и го прибавете към месото.
Прибавете стафидите (ако искате), кафявата захар, магданоза, полейте с бирата, покрийте плътно тавата и го оставете да къкри на слаб огън - не повече от 150 С за 2 - 2 1/2 часа.
Разбърквайте от време на време и добавяйте бира или вода ако сосът стане много гъст.
Разстелете тестото и го оформете да прилепне по краищата на съда, в който печете, сложете го отгоре, притиснете по ръбовете и печете докато тестото се надигне и стане златисто кафяво.
|