Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Окт, 2019 6:00 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Авг, 2005 6:16 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
1 средна зелка,
600 гр.обезкостено свинско месо
1 глава лук,
400 гр.гъби,
2 домата
1 ч.л. чубрица,
1 ч.л. червен пипер
150 гр. кашкавал
5 с.л. олио
няколко стръка магданоз,сол и чер.пипер на вкус

Приготвяне:
В голяма тенджера се налива вода, посолява се и когато кипне се поставя изчистената от кочана зелка. Вари се 5-10 мин.докато листата омекнат. Изважда се и като изстине, листата се отделят.

Месото се нарязва на малки късчета, лукът на по-едри парчета. Задушават се в тенджера с предварително загрято олио. Когато остане на мазнина се добавят нарязаните на тънки филии гъби и се запържват няколко минути, като се разбърква непрекъснато. Добавят се обелените и нарязани на дребно и подправките.Задушава се на тих огън около 10 мин. докато се изпари течноста.

С готовата плънка се пълнят зелевите листа, оформят се едри продълговати сарми. Поставят се в намаслена тава и се налива чаша гореща вода. Пекат се 30-40 мин. на умерена фурна при 180 градуса. /Ако е необходимо може да се добави още вода/

Когато са готови,върху всяка сърма се наръсва настърган кашкавал.Връщат се за още 5/10 мин.докато кашкавалът се запече.

По желание при сервиране може да се полее със сос бешамел, кетчуп, доматен сос или салата от домати поръсени със ситно нарязан пресен лук. Добър апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 11:19 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ох, ох, ох!

Чудя се, какво ли би станало, ако в зелката се издълбае по-голяма дупка и се напълни с плънката? После цялата зелка в една голяма тава и у фурната?


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 11:21 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
...Чудя се, какво ли би станало, ако в зелката се издълбае по-голяма дупка и се напълни с плънката? После цялата зелка в една голяма тава и у фурната?

Може, ама за да се опече както трябва, е добре да се готви в пещ.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 11:27 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Хайде пък сега - пещ! Откъде такива луксове? Ако се посвари предварително няма ли да стане?


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 11:43 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Или пък в дълбока тава с капак, нещо като това: Image


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 4:50 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Може и пълнена,но предварително трябва да е сварена.А за тази дълбока тава предлагам да се напълнят 4 малки зелчета за всеки по отделно.След като се напълнят леко могат да се притиснат отгоре и се сплескат внимателно.Накрая всяка може да се поръси с кашкавал и да се запекът.Мисля,че това е идея и всеки ще си похапва самостоятелно зелчето.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Авг, 2005 6:01 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
vivagd написа:
Може и пълнена,но предварително трябва да е сварена.А за тази дълбока тава предлагам да се напълнят 4 малки зелчета за всеки по отделно.След като се напълнят леко могат да се притиснат отгоре и се сплескат внимателно.Накрая всяка може да се поръси с кашкавал и да се запекът.Мисля,че това е идея и всеки ще си похапва самостоятелно зелчето.

Това си става вече гурме-манджа. Колко ли ще е шик - на всеки малка зелчица! Ще се пробва - 10х за идеята


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 11:04 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
А на мен кой ще ми благодари, че ви :idea: за тази вкуснотийка? :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 11:55 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
А на мен кой ще ми благодари, че ви :idea: за тази вкуснотийка? :cry:

Благодарим ти, Алеко, и на Боб Дилън благодарим :kiss:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Авг, 2005 12:30 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
А на мен кой ще ми благодари, че ви :idea: за тази вкуснотийка? :cry:

Благодарим ти, Алеко, и на Боб Дилън благодарим :kiss:


На него пък защо? Да не ви е изнасял серенада?

За Антоновица:
[hide]Ти си май единствената, която позна този на аватара ми.[/hide]


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB