400 г свинско контрафиле
400 г пилешки гърди
20-ина печурки, не много големи
4 зелени чушки тънкокори
3 средни тиквички
8 парчета бяло сирене, колкото кибритена кутийка
олио, сол
Месото се нарязва на пръчици с ширина около 1 см, посолява се.
Гъбите се измиват и цели се оставят да изсъхнат.
Тиквичките се разполовяват по дължина и се режат като картофи за пържене, посоляват се и се оставят в гевгир да се отцедят.
Чушките се изчистват от семките и се нарязват на едри парчета.
В дълбока незалепваща тенджера се загрява силно малко олио, слага се да се пържи свинското за по 3 - 4 мин от двете страни. Вади се с решетъчна лъжица и процедурата се повтаря с пилешкото. Съдът трябва да е достатъчно голям да не се застъпват парчетата месо, т.е. да се пържат, а не задушават - ако е необходимо се разделят на порции.
Пилешкото се вади и се слага в съда при готовото свинско. Хубаво е този съд да е достатъчно голям да побере всички изпържени продукти - гювеч е много подходящ.
На негово място идват гъбите - цели, разбъркват се на няколко пъти докато станат златисти и с решетъчната лъжица - върху готовите меса.
Следват чушките - тук може да се наложи да се добави малко олио, пак се пържат няколко минути с разбъркване и се вадят в съда с готовите неща.
На тяхно място - половината тиквички, после останалите, пак с бъркане, докато покафенеят - и те в големия съд.
Сега вече може да се намали котлона и да се сложат парчетата сирене за по 1 - 2 мин от всяка страна да ги "близне " огънят.
Сервира се на порции - 2 парчета сирене, заобиколени от чушки и от двата вида месо, разделени с тиквички, тук там артистично разположени 4 - 5 гъби.
Ароматът е невероятен и без никакви подправки.
Това може да се направи и на сач или скара.
И дума не можеше да става за снимка.
Източник на рецептата и наименованието - местната ни кръчма.