Продукти:
250г кайма или накълцано пилешко месо
250г манатарки
1главичка лук или 1-2стръка пресен
1/2 връзка магданоз
бучка масло, сол, черен пипер, гъбен бульон
1 лист бутер тесто
1 шепа настърган кашкавал
Начин на приготовление:
В кръгла тефлонова (за предпочитане) тавичка задушаваме каймата с лука. Добавяме гъбите, нарязани на парченца и бъркаме сместта докато се изпари водата. Ако каймата е телешка или използваме пилешко месо, задължително слагаме бучка масло за аромат. Когато сместта придобие готов вид, отстраняваме от котлона и подправяме със сол и черен пипер на вкус, вместо сол можем да сложим кубче гъбен бульон и добяме ситно накълцания магданоз. Взимаме листта бутер тесто и го изрязваме във формата на кръг с диаметър малко по-голям от този на тавичката. Поставяме го върху сместта като подгъваме краищата на тестото към дъното на тавата. Слагаме тавата в сгорещена фурна на 180градуса и печем докато тестото придобие приятен за гледане цвят. Вадим от фурната и обръщаме пая върху голяма чиния. Докато е още гореш го поръсваме с настъргания кашкавал и малко магданоз.
...И раздавате лигавниците!
Да ви е сладко!