Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Апр, 2018 5:12 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Авг, 2005 10:32 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Това пък е моя вариант на патладжанени рулца, който еспериментирах, след
посещението ни в онзиресторант.
Image
Продукти:
  • 2 едри патладжана
  • ок. 100 гр бекон
  • 2 едри моркова
  • 2 глави лук
  • 200 гр гъби
  • 10-тина стръка магданоз
  • 2 листа дивисил
Начин на приготовление:
  1. Нарязваме патладжаните на много тънки филийки - аз лично ползвам нож за рязане на колбаси и хляб - такъв дето се върти с една ръчка и се нагласява дебелината колкото искаш - за патладжани и и тиквички е супер. Посоляваме филиийките и ги оставяме за около 20-тина минути леко под наклон да се изцедят. След това се меткат за по 2-3 минути от всяка страна на скара и в никакъв случай не след пържолите :mrgreen: .
  2. Бекона се нарязва също на много тънки филийки и се запича да стане на "корички" и се махат от тигана. Ако някой не иска месо може спокийно да си го спести.
  3. Лука се реже на полумесеци, морковите на жулиени и се карамелизират. Пак се изваждат от тигана.
  4. Най- накрая гъбите, нарязани на парченца се гавърдисват и те в тигана, заедно с малко сол на вкус, черен пипер по желание и наситнения дивисил и магданоз.
  5. Във всяко патладжанено "листо" се завива по 1-2 парченца бекон, гъби и от карамелицираните лук и моркови. Рулцата се защипват с клечка за зъби, редят се в чиния и се украсяват с магданоз.

Това е едно чудесно предястие в топъл и в студен вид.
Да ви е сладко!


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2005 9:26 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Надя написа:
Това пък е моя вариант на патладжанени рулца, който еспериментирах, след посещението ни в онзиресторант.


За кой ресторант става дума, че нещо не схващам?


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2005 10:57 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Ох, какво да направя като съм РС-профан :oops: . Учих се, писах, учих се, писах и накрая .... ами не знам как линкчето да ме отведе точно до това дето съм го писала в онази тема. Като идеш малко по-надолу в темата, ще видиш. Извинявам се за неяснотийте, но все пак се постарах и аз да направя нещо :woodp:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2005 11:00 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Идеята е чудесна, Надя, но се питам не трябва ли отново да се залеят готовите рулца със зехтин, оцет и тн????


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2005 11:03 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Според мен всеки може да си ги овкуси както желае. Аз например тогава бях сложила на масата една купичка с доматен сос и всеки поливаше доволно отгоре. Но и с балсамов оцет също би било чудесно.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Авг, 2005 1:23 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Надя написа:
Според мен всеки може да си ги овкуси както желае. Аз например тогава бях сложила на масата една купичка с доматен сос и всеки поливаше доволно отгоре. Но и с балсамов оцет също би било чудесно.


Само да не е Маде и Булгариа тоз оцет, щото - както бях писал на друго място - мирише на стари кецове.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB