Много обичам чийзкейк, но за първи път ми се случи да го произведа. Интересното е, че дори ставаше за ядене
Продукти:
За крема
3 пакетчета крема сирене
1 голяма кофичка сметана
2-3 супени лъжици прясно мляко
1 чаена чаша захар
1 с. л. масло (не сложих цялата, а може би трябваше, знам ли)
За блата (или както се казва там)
1 пакет бисквити "Закуска" (моите бяха обикновени и се наложи повече накисване)
1 купичка прясно мляко (около 150 гр) за накисване на бисквитите.
За финала
сладко по избор (вид и количество)
По принцип се прави така:
Материалът за крема се сипва в една купа и се разбива с миксера (бъркалката, вилицата). Бисквитите се мокрят в млякото и се редят в тавичка (тепсийка) Това количество е предвидено за тава с размери приблизително 20 на 35 см, моята тепсийка е стар тиган без дръжка около 30 см в диаметър.
След като се наредят бисквитите отгоре се изсипва крема и върху него се излива, изсипва, нанася сладкото, може и два, три вида сладко. Оставя се в хладилника поне за 1 час, а който има търпение за една нощ.
Моите бисквити бяха прекалено твърди, затова ги натроших в блендера, изсипах ги в тигана и ги залях с малко мляко. Всъщност се оказа, че съм ги накиснала прекалено много, но мъжете в къщи бяха доволни. Сладкото отгоре беше боровинки и малини, любимите ми, с боровинки става някак по-вкусно обаче.