Тези бисквитки са много вкусни, крехки и малко напомнят ореховки.
Мисля, че от това тесто може да се прави и основа за пайове.
Бисквитки с кардамон Необходими продукти:
150 гр. брашно
200 гр. захар (оставя се малко за поръсване) (сложих 150 и пак беше прекалено сладко)
100 гр. масло
1 каф.л. смлян кардамон
1 жълтък
кората на един лимон
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки до получаване на хомогенно тесто, разточете го с дебелина около 5 мм, изрежете кръгчета и ги поръсете с захар.
Пекат се в загрята фурна (200 градуса), до зачервяване около 10-ина минутки.
От себе си добавих и 1 с.л. кисело мляко, 1/2 каф.л. амонячна сода и 1/2 каф. л. сода бикарбонат.
Не разточих тестото, а оформих топчета. Натиснах ги с чук за пържоли и бисквитките станаха на дупчици. Отгоре поръсих с малко кафява захар (около 3 равни ч.л. за всичките 48 броя).
Бисквитките се пекат до бледо златисто. Горещи са много меки, но като изстинат, стават по-твърди.
Много са вкусни, жалко, че станаха толкова малко
.
Много благодаря,
Лудетина !