gotin написа:
По мое мнение, жълтият цвят в тестото идва основно от яйцата.
Имаме участник познал точните килограми! Да, единствено и само яйцата дават жълтия цвят. Това е така, защото кокошките се хранят с коприва и пият копривена вода, следствие на което, жълтъците на яйцата им стават жълто червени.
IPA написа:
Няма да споря с доцента, но е факт, че по магазините се продава прясна паста, а и също кори за лазаня без предварително варене на италиански производители.
IPA, човекът говори за домашно/класическо приготвяне на кори за лазаня. Целта на полуфабрикатите е да спестят време, нормално е да има кори без варене. Биски прави също
страхотна лазаня без да вари корите, но това си е вариация. Те и корите от тази рецепта не стават за варене, защото са с вода и ще се разкашкат.