Пирог "Четири сезона"Източник: Jul -JulТесто 250 - 300 г брашно
1 ч л сол
125 г меко масло или маргарин
вода
1 желтък (може едно яйце)
Пълнеж:300 мл готварска сметана 35 %
3 яйце и 1 желтък
80 г синьо сирене
80 г изварен кашкавал тип " Моцарела"
80 г Камембер
80 г Ементал
босилек
черен пипер
естрагон
червен пипер
. Всички продукти за тестото се поставят в купа и при постепенно добавяне на вода се замесва еластично тесто
. Отделя се малко тесто за стените и се поставя тестото във форма (~24см )като се покриват и стените.. Прави се първата стена(преградка) , след това останалото тесто се дели на 2 и се правят още две преградки...
. Формата се поставя в хладилника и се прави пълнежа
. Сметана леко се разбива и се добавят яйцата, пак се разбиват ...
. Формата се изважда и се запълват секторите със сметановата смес, но не догоре, за да остане място за сирената...
. Сирената се нарязва на кубчета и се поставят по вид на сектор..
. Отгоре се поръват с подправки
камембер -черен пипер; моцарелла- босилек; синьо сирене- естрагон; ементал - червен пипер
. В предварително загрята фурна 180 С около 40 мин...
** Моя коментар: може да се сложат всякакви видове сирена, кашкавали..Това важи и за подправки..Сложи цяло яйце в тесто, както и 4 яйца в пълнежа..Водата е горе-долу 70 мл ...Времето беше към 50 мин и накрая се оказа ,че пак не се пропекъл Наложи се да се допече 5 мин на MW... Разрез няма .....изядоха Добър Апетит!