Много подходяща рецепта за постите.
2 ч л олио
1 малка глава лук, нарязан на колела
1 скилидка чесън, пресована
1 ч л настърган джинджифил
1 китайска зелка, изчистена и нарязана
2 с л соев сос
1 с л оризов оцет / ябълков /
2 с л сусамово олио
В уок или подобен съд загрейте олиото на силен котлон. Прибавете лука, чесъна и джинджифила и задушавайте бъркайки, около 1 минута.
Прибавете зелето и бъркайте докато започне да омеква, около 2 минути. Добавете соевия сос и оцета, бъркайте докато зелето омекне, около 3 минути. Махнете от котлона и напръскайте със сусамово олио.
По желание към края на готвенето може да прибавите 1 с л сусам.
Можете да го сервирате така, или с ориз, оризови спагети , като студена салата.
Наздраве.
Източник