Мисля, че в червеното зеле има повече захар, целулоза и вода. В една енциклопедия прочетох, че то не става за консервиране, ама при мен си се получи (киселото зеле). Може да се задушава и да се консумира сурово в салати и като гарнитура. Задушеното беше грозновато на вид, но на вкус ми хареса, дори си направихме и сос за китайски ориз. Вкусно е, но чак толкова голяма разлика във вкуса в сравнение с бялото зеле аз лично не намирам. За пресни салати предпочитам червеното, защото зелките са по-малки и мога да използвам цялата зелка наведнъж, а като купя три килограма от бялото, поне половината съхне в хладилника.
Някъде имам рецепта за
'Червона капуста', остава и да я открия. За колсло-то също ще трябва да поровя (крайно време е да си подредя и систематизирам рецептите!)