Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юни, 2024 1:38 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Юни, 2005 6:33 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Реших тази вечер да направя тези прекрасни тиквичкови кИфтенца, които Бисквитката е пуснала тук.

Мисля си, че за соса ще е хубаво да изцедя киселото мляко, ама не знам как :oops: :roll:

Та ако може някой бързо да ми каже, ще съм много задължен! :plz:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 6:46 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вариантите са три:
1. купуваш изцедено кисело мляко (аз не купувам, откакто преди време взех едно доста вкиснало :x, кой знае, може да имаш късмет да попаднеш на нещо не много старо);
2. взимаш 2-3 кофички мляко с по-висока масленост и изсипваш съдържанието им в торбичка от тензух (или в голяма цедка/сито, на дъното на която е сложен тензухът). Торбичката се окачва някъде и млякото е готово след няколко часа;
3. взимаш една кофичка "Верея" 4,3% и не си губиш времето (имам предвид, че е достатъчно гъсто и няма нужа от изцеждане, пък и не е толкова тежко).


Last edited by biskvitka on 02 Юни, 2005 7:31 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 7:00 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Благодаря, Бисквитке! Наистина няма да има време за изцеждане тази вечер, ама за друг път ще помня.
Да попитам само - ако нямам тензух, може ли с два пласта медицинска марля от аптеката?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 7:14 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много е лесно.Трябва ти мляко и тензух (по плътен по възможност сгънат на 2или 3 както дойде по лична преценка).Взимаш една дълбока купа ,поставяш отгоре тензуха(може и с друг памучнен плат,но не много дебел),изсипваш млякото,връзваш едно вързопче и окачваш някъде да се цеди (да не забравиш да си сложиш нещо отдолу..аз веднъж такава локва си напрвих.. :oops: ).Това е!
Колко часа се цеди..ами аз досега съм цедила само домашно овче мляко,то е доста гъсто и 3-4 часа са му достатъчни.С друго мляко незнам.. :roll:
Ако бързаш,защо не си купиш цедено мляко,напрво наготово?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 7:24 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не знаех, че се продава. :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2005 7:34 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Не знаех, че се продава. :oops:
Дори има едно цедено с марка "Йогурт" ха-ха


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB