Много е важно първото впечатление.Избягвайте места където сушито е подозрително евтино,или такива които имат притурка по между другото.Много рискувате,после ще трябва да се убеждаваме наново
На всички ни е ясно,че тук няма къде да се опита типично японско суши,но пък е и съмнително дали вкусът му ще ни допадне.Версиите които се предлагат на пазара са поевропейчени та даже на места побългарени(разбирай развалени).Доста суши заведения се появиха за да им хванеш дирите на добрите майстори на суши които за момента не са много.Има обаче тенденция да стават повече това зависи и от собствениците на заведенията.За да имаш качествен продукт трябва да инвестираш в персонала и в продуктите разбира се,малко сме далече,но има проблясъци дано не са временни.Хубави продукти за суши могат да се намерят.Примерно нори ямамамотояма в трите си разцветки е невероятно вкусно и въобще не е жилаво.Не се лъжете с уасаби на паста сухото е класи над това.Разбира се и там си има значение марката.За ориза няма какво да коментираме.Оцета е как без него,няма да стане хубав оцет е мицкан да вярно,че е скъп,но беше и по скъп,така че има надежда.Колкото повече вносители влизат на пазара толкова повече ще падат цените,а това е неизбежно предвид това,че търсенето се увеличава.