Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 24 Юни, 2024 4:32 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 20 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Мар, 2006 1:00 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Останаха ми три зелки, и ми се иска да приготвя нещо, което да не се възприема като наказание :oops:
Въображението не ми стига за нещо повече от вариации на тема зеле на фурна, баница и постни сарми.
Моля, предложете нещо вкусно и не много трудоемко, че нямам много време :plz:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 1:57 pm Пет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Капуска - кълцано зеьле, ориз, олио, дафинов лист - задушава се на слаб огън или в микровеле под капак.
Боб със зелье.
Армея.
ТРАЙНА.


Last edited by yosif on 03 Мар, 2006 3:25 pm Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 2:59 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Печено зеле със зрял боб, с ориз. Супа като на Йосиф + праз. В плънката за сърми може да добавят гъби.

Без месо ли трябва да бъде. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 3:47 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Без месо ли трябва да бъде. :roll:
Задължително! :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 4:36 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Капама :mrgreen: , шегувам се, но много изпускате. ;)

Ами Салата Винегрет

:lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 6:03 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Капама :mrgreen: , шегувам се, но много изпускате. ;)
Като бях дете, баща ми правеше капама за Нова година, така че знам "о чем идет реч".

IPA написа:
Това е едно от нещата, които ще направим още тази вечер, но все пак е салата :P.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 6:53 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ако добавите сельодка или маринована риба ще си стане салатище. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 8:44 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря!


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 8:56 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Зелето може да се съхрани в буркани след 5 минутна стерилизация.

Интересува ли ви рецептата / да се обадя на баба / или искате сега и веднага да бъде сготвено. :mrgreen:

Едно време много се радвах на сърми с кисело зеле късна пролет или лятото. 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 9:54 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Дрънни една жица на жената, моля. Може пък да има някаква рецепта за сърми, която не сме пробвали.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Мар, 2006 11:24 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ако трябва да и дрънна за рецепта за сърми, няма защо - аз от нея съм се учила.
Нейна специфична техника за сърми и мусака е, че никога не пържи каймата, но винаги задушава ориза/картофите с лук, добавя подправки, изключва котлона и тогава добавя каймата. Така приготвените ястия могат да се сервират без да се разпадат - каймата държи парчетата стегнати.

Но вас това не ви е питанката. ;)

Ще напиша рецепта за постни сърми на правилното място. :mrgreen:

Ето мистър.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 12:34 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Няма да ги готвите! :nopass: Само ги нарязвате малко с олио и червен пипер и идваме да ги изпием! (РАКИЯ!!!) :drunk:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Мар, 2006 2:33 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Лудетинката има една страхотна рецепта за Зелник, може да го направиш и в буркани Лятно кисело зеле, само го сложи до радиатора, че сега слънцето е кът


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Мар, 2006 8:07 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
to4ica написа:
Лудетинката има една страхотна рецепта за Зелник...

Така е! В момента тежко дишам, защото доста серизно похапнах от него!
[hide]Пропуснах пържолките, по обясними причини :evil:[/hide]
Мисля си, че зелникът чудесно ще се впише в менюто на някоя от следващите ни срещи, само да свършва по-бързо тази зима...


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Мар, 2006 9:14 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
[hide]Пропуснах пържолките, по обясними причини :evil:[/hide]


Никак не са ми ясни тези причини! Как може! Аз съм възмУтен и огОрчен!

А инак за среща - защо да чакаме да свърши зимата?


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Мар, 2006 10:09 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Сега навън е кално и студено, не става за пикници.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Мар, 2006 10:17 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хората затова са измислили кръчмите. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Мар, 2006 11:45 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Хората затова са измислили кръчмите. :mrgreen:

И джоланчетата :bing:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Мар, 2006 6:04 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Така е, ама не е удобно да си носим манджи откъщи :( - затова зелникът ще почака още малко.
[hide]Пък и в кръчмите се осмърдявам на цигари...[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Мар, 2006 3:59 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
Аз съм правила и кисело зеле с макарони. Готвите зелето в повечко вода и 20-тина минути преди да е готово слагате някакви макарони, изсипвате в тавичка и хайде да се запече във фурната!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 20 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB