biskvitka написа:
Миш, супата е много яка!
След дълго чудене замених сметаната с две малки (колкото орехчета) варени картофчета, за плътност. Млякото беше соево, а понеже нямах табаско, сложих прясна зелена люта чушка - ароматът и чудно се съчета с останалите съставки.
Притурките ги хапнахме за вечеря, че нямах сили да включвам фурната на обяд
![Съжалявам! :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Доколкото съм чувал, има соева сметана, но лично аз не съм виждал.
Може би, защото не съм и търсил.
Но със сигурност има растителна сметана, защо не опиташ с нея?
Колкото до замяната на чили, лют червен пипер и друго люто нещо със Сос Уорчестър, по -добре не пробвай, само ще ти развали вкуса.
Сосът Уорчестър (или Устършайър, както е по-правилно) се произвежда на базата на гъбен екстракт и вкусът му подхожда предимно за супи. И ни най-малко не е лют.
Има една приказна подправка в китайските магазини "Синапено олио".
Изключително люто, вълшебен аромат на хрян или горчица, достатъчни са обикновено 3-4 капки, за да подлюти колкото 1-2 върли люти чушки.
Единствено уасабито, при това оригиналното, може да му бъде конкуренция по отношение на аромата.
Апропо, ако предварително осолиш и оставиш да се отцедят тиквичките (в хладилник, за повечко време), на парченца като за супа (аз ги правя умишлено по-големи), вкусът им значително се подобрява. Имат далечно сходство с парченца тлъстинка в супата.
Пробвай.