Продукти: 80 гр.печени бадеми
150 мл.мляко
100 мл.течна сметана
1 белтък
1 щипка сол
10 гр.захар
3 пакетчета желатин
2 жълтъка
40 гр.захар
4 с.л.Амарето
4 зрели праскови
100 грама захар
50 грама кафява захар
сокът от 1 лимон
125 мл.портокалов сок
2 с.л.коняк
кората на 1/2 лимон
настърган карамфил
Начин на приготвяне: Изсипете бадемите в млякото и оставете да заври. Отстранете от котлона и оставете да престои 2 часа, след което пресейте през ситно сито.
Разбийте сметаната, докато се сгъсти и охладете.
Смесете белтъците и захарта и бийте, докато сместа се сгъсти, охладете.
Накиснете желатина в студена вода.
Смесете бадемовото мляко, жълтъците и захарта на водна баня, докато стане на крем. Прибавете желатина. Продължете да разбивате сместа върху купа с лед. Прибавете Амаретото, след което изсипете внимателно разбитата сметана и белтъците.
Разпределете крема в 4 купички за крем карамел и го покрийте с фолио. Охладете за около 2 часа.
Нарежете прасковите на парчета.
В голям тиган карамелизирайте бялата и кафявата захар, като бъркате непрекъснато. На цвят трябва да стане като кафе с мляко. Оваляйте парчетата праскова в карамела. Добавете сока от лимон и портокал. Обогатете вкуса с коняк, лимона и карамфила. Махнете тигана от котлона.
Сервирайте десерта в плитки чинии, с настърган шоколад.