Продукти:
1 кг праскови,
200 гр захар,
1/2 пак.канела,
100 гр орехи
1 бр.яйце,
20 гр.пудра захар,
125 мл.течна сметана
1 пакет бутер тесто (1кг)
Приготвяне:
Обелете прасковите и отстранете костилките. Нарежете кората на тестото на квадрати. Върху всеки квадрат се слага по една прасковена половинка. На мястото на костилките се слага по една орехова ядка. Посипва се със захар и канела. Завийте прасковите,като съберете отгоре им четирите краища на всеки тестен квадрат. Намажете с разбитото яйце и посипете с малко пудра захар. Опакованите праскови се слагат в изплакната с вода тава. Пекат се в гореща фурна. Като станат готови се поръсват с още пудра захар и се поливат с течната сметана. По желание при опаковането на прасковите може да се полее с малко ванилов крем и след това да се завият. Добър апетит.
|