Торта специално за Лудетина - не защото е лесна, а защото е вкусна
ТОРТАТА НА ЛЕЛЯ ПЕНИ
1 ч.ч.пудра захар
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер /10г/
4 яйца
настъргана кора от 1 лимон
3 прахчета ванилия
Всички съставки се разбиват с миксер и се пекат на слаба фурна.
Сироп: карамелизира се 1 1/2ч.ч. захар, прибавя се 1 1/2ч.ч.вода и след завирането се вари още 5-6мин. Със сиропа се карамелизира изстиналият блат, разделен на две части.
Крем: 700г заквасена сметана се разбива с 4 препълнени с.л. пудра захар.
В тортена чиния се слага първият блат, намазва се с крем, отгоре вторият и отново крем. Отгоре се наръсва със счукани захаросани орехи и кокосови стърготини.