Научих това кремче в Германия, където го правех с консервиран крем от кестени. Ама понеже не знам дали тук се продава, мисля, че ще стане и така:
За 4 порции:
300 г сварени и обелени кестени
прясно мляко, колкото поеме
2-3-4 сл захар (As you like it)
250 мл течна сметана (сладкарска)
4 захаросани черешки
4 листенца прясна мента
Кестените трябва да са много добре сварени, почти разкашкани. Оставяме четири цели обелени кестена настрана. Натрошаваме останалите в съда на пасатора, ливваме малце млекце и почваме да пасираме. Трябва да стане гъста смес, която подслаждаме със захар на вкус.
Отделно разбиваме сметаната. Ако обичате по-сладичко, добавете малко захар и тук. След това лееекинко разбъркваме сметаната с кестеновата кашичка и наливаме готовия продукт в купички за десерт или широки чаши за шампанско. Отгоре поставяме по един кестен, една черешка и листенце мента. Слагаме за 2-3 часа в хладилника да стегне.
Ядем и примляскваме