Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Сеп, 2019 6:50 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Фев, 2007 3:37 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
San Fracisco fortune cookies (с модификации)

продукти:
1 голямо яйце
80 мл захар
2 с.л. олио
80 мл нишесте (моето беше "Ванилия")
1-2 с.л. вода
аз добавих и ромова есенция

Разбива се яйцето и се добавя захарта.
към нишестето се добавя водата и част от яйчената смес.
разбърква се добре, за да няма бучки и после се добавя останалата част.
нагрява се котлон (при мен при стойности от 0.5 до 3.0, пекох на 1.5) и се поставя тиган с незалепращо покритие.
сипва се по 1 равна супена лъжица от сместа и с гърба на лъжицата се разстила на кръг около 8 см.
пече се 2-3 мин. (докато започнат да стават кафеникави крайчетата) и се обръща.
след като се опече от другата страна се вади, слага се късметчето, сгъва се на 2 и после на ръба на чаша се "чупва", за да се получи подковообразната форма, после бисквитката се слага в чашка (аз ползвах форма за мъфини), за да запази формата си , докато изстине.

Снимка


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2007 3:48 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Браво rosko.
Радвам се, че сладките са се получили. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2007 3:54 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
мерси IPA!
получиха се наистина, станаха и хрупкави и вкусни.
само дето е голяма играчка да се правят 1 по 1 (а и аз, от пуста лакомия, направих двойна доза, та ги пекох 2 часа)
може би ако се правят на 2 котлона едновременно ще стане по-бързо, ама тогава ставаш разноглед :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2007 4:02 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Като ти чета описанието за печенето, май за два котлона си трябват двама човека. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2007 6:26 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
IPA написа:
Като ти чета описанието за печенето, май за два котлона си трябват двама човека. ;)


то да го опишеш е по-сложно :lol: а и да го четеш :mrgreen:

сипваш, размазваш, ЧАКАШ 2-3 мин. (и тук се вмества втория)

то в другите рецепти е с печене на 2-3 сладки едновременно, но във фурна.
не знам дали заради силиконовата подложка, върху която ги пека, но нещо не можах да ги догодя така.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2007 8:06 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
rosko, какво е нишестето (царевично, пшенично или някакво друго)?


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2007 8:16 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
biskvitka написа:
rosko, какво е нишестето (царевично, пшенично или някакво друго)?


комай царевично ще да е.
от тези, дето са за кремчета.
мойто беше "ванилия"и станаха едни жълти (че нали има и оцветител).
ако е "ягода" можеш да ги направиш розовки :P


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Фев, 2007 9:01 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ъъъ, имам само натурално, но може да се разходя специално до магазина ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Фев, 2007 6:23 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
biskvitka написа:
Ъъъ, имам само натурално, но може да се разходя специално до магазина ;)


biskvitkе, извинявай за закъснението, но от тийна не мога да "хвана ръка" на компютъра. :mrgreen:

тя истинската рецепта е с натурално царевично (cornstarch), аз си използвах "ванилията", че много харесвам миризмата, а и такова имах.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Фев, 2007 5:10 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Е не, тая врътня няма да я направя. Какъв вкус имат въпросните късмети, пандишпанов ли?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Фев, 2007 8:02 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
to4ica написа:
Е не, тая врътня няма да я направя. Какъв вкус имат въпросните късмети, пандишпанов ли?


пандишпанов не е.
сладко и хрупкаво - такъв вкус :P
а кефът идва от късметчето.
хем сладко и с изненада - супер! (затуй обожавах шоколадовите яйца)

ако не ти се занимава, можеш да си купиш.
ама е 8 кинта кутията, май в "Елемаг"-а ги гледах.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Дек, 2007 1:09 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Ех,много сложно ми се струва(да не помислите,че съм мързелива),ама кой ги пише тия късмети,че кой ги поставя?Но страшно ми допадна идеята за розови бисквитки :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Дек, 2007 4:06 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
Shokolatina написа:
Ех,много сложно ми се струва(да не помислите,че съм мързелива),ама кой ги пише тия късмети,че кой ги поставя?


Shokolatina, сложно е като го четеш, като почнеш да го правиш е не е.
а късметитИ ги пише в нет-а -> събираш, печаташ, режеш и тикаш :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 13 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB