Комплект агнешки карантии + було
5 връзки пресен лук
5 връзки пресен чесън
5-6 яйца
връзка магданоз, връзка копър, сол, пипер
Карантиите се сваряват и се прекарват през месомелачка (без булото, де). Зарзаватът се нарязва на ситничко и се омесва с каймата и яйцата. Добавят се подправките. Хубаво омесеното нещо се слага в хладилника за няколко часа, най-добре за цяла нощ.
Булото се разстила на плота/масата и се изсипва сместа върху него. Завива се в булото и се оформя според тавата/формата за печене. Слага се в подмазаната тава/форма и се пече на умерена температура докато порозовее хубаво булото и започнат да се разнасят аромати
*Под форма имам предвид правоъгълна кексова, не някакви други.
** Ако в цялата работа се добави и варено пилешко могат и хора като мен да го ядат
***
Същата процедура може да се приложи спрямо пилешко (вероятно с по-малко зелении), а защо не и с всякакви меса.