Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 10 Авг, 2020 1:43 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Май, 2009 3:06 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
агнешки черен дроб
було
зелен лук
пресен джоджен
сол, черен и червен пипер

Агнешкият дроб се нарязва на хапки, прибавят се подправките и нарязаните зелении, разбърква се хубаво и се оставя на студено за около 30 мин.
От тънката част на булото се режат парчета с такава големина, че като се постави от горната смес 6 - 8 парчета дроб с подправките на един ред, да могат да се завият като пакетчета без булото да се припокрива.
Готовите пакетчета се пекат на скара или грил тиган от двете страни, като първо се поставят от страната където се застъпват краищата на булото, докато стане прозрачно и с прятен загар.

Наздраве. :cheers:


Last edited by IPA on 15 Май, 2009 11:41 am Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 14 Май, 2009 5:10 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Прекрасно!
Но добре би било булото предварително да го накиснеш в подсолена вода.
И не виждам как ще направиш пакетчетата без да припокриеш част от булото, освен да ги направиш на бохчички и да ги вържеш с нещо...


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2009 11:37 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
За подсолена вода не знам. Никога не съм ползвала було от домашно заклано животно, само от магазина - изчистено и готово за употреба.

Имах предвид за пакетчетата, че е достатъчно да се застъпят краищата на парчето було, не е необходимо да се навива повече от един път.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2009 1:50 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
IPA написа:
За подсолена вода не знам. Никога не съм ползвала було от домашно заклано животно, само от магазина - изчистено и готово за употреба.

Вероятно се накисва във вода, не защото не е изчистено, а за да поеме някакво количество влага и едновременно леко да се осоли, за да стане по-вкусно при печенето или да не прегори, не зная точно защо, но старите майстори винаги го правят, дори и когато се прави дроб-сарма.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB