Съставки:
570 мл прясно мляко
55 мл сметана
1 шушулка ванилия (не виждам що да не стане и с по-неестествена форма на ванилията)
4 жълтъка
30 гр пудра захар
2 равни супени лъжици царевично брашно
Приготвяне:
Смесват се млякото, сметаната и ванилията и се загряват на слаб огън до етап 'закъкряне'. Шушулката ванилия се отстранява.
Разбиват се жълтъците, захарта и царевичното брашно до хомогенизиране.
Млечната смес се изсипва при яйчената бавно, като непрекъснато се бърка с тел за яйца. Връща се в съда, където е било млякото и се поставя на слаб огън докато се сгъсти, като се бърка леко с дървена шпатула.
За да не се образува 'кожица' отгоре, се покрива с прозрачно фолио.
източник
Никога не съм се пробвала да го направя това нещо, но го обожавам. Сега като ми е под ръка рецептата сигурно ще се престраша
Имам въпрос към по-знаещите: защо трябва непременно да е с царевично брашно? С пшенично няма ли да стане?