Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:57 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 10 Мар, 2005 6:14 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Мургхи бирияни ( Пилешко месо с ориз)

Необходими продукти:

8 пилешки бутчета
400 гр. ориз (басмати,жасминов)
1-2 глави лук -нарязан наситно
800-900 мл. топла вода
150 гр ги (гхи) става и стопено краве масло ,аз даже го смесвам с олио ,не е много "автентично"..обаче.
30гр.бадеми (сурови)
30 гр.кашу
4 дафинови листа
4 карамфилчета(или 1 щипка смлян)
8-10 зърна черен пипер
6-7 зърна кардамон
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. куркума
сол

за соса:
1 главичка лук,нарязана наситно
2 скилидки чесън -счукани
150 гр. кисело мляко
2-3 резенчета пресен джинджифил нарязан наситно или 1/3ч.л. смлян
1 ч.л. Гарам масала
сол

Начин на приготвяне:
Смесваме добре съставките за соса и овалваме почистените от кожата бутчета.Аз лично оставям да престои около 1 час в тази смес.
В разтопеното масло/олио слагаме ядките и ги запържваме за кратко.Отцеждаме ги и заделяме настрани.В същата мазнина запържваме до златисто лука.Добавяме подправките ,разбъркваме 10 секунди и прибавяме месото.Пържим 15-20 мин. ,изсипваме почистения и измит ориз разбъркваме и пържим за кратко ,изсипваме посолената вода и варим слаб огън 15-20 мин.Слагаме малко масло и щипка шафран (ако ни се намира).Яастието се серира топло поръсено със запържените ядки.

Така сега малко разяснения,това е ястието от индийската кухня с най-малко подправки,което съм яла,така че иделано за "начианещи".:)Аз лично ,следващия път ще ги увелича.Количествата посочени по горе са преписани точно от книгата,аз направих половината доза и пак се получи доста ядене..:).Понеже ми се намираха под ръка пилешки филенца замених с тях бутчетата от рецптата.Мого вкусно ми се получи и затова реших да го споделя с вас.;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB